Dióhéj a táskában?

Dióhéj a táskában?

A túra eredménye szempontjából az a jó, ha az étel könnyen, gyorsan fogyasztható, praktikusan elcsomagolható, kis adagokra szétosztható, finom, tápláló és energetizáló. Angolul Trail-mixnek (ösvény-mixnek) is nevezik az olajos magvakból készített keverékeket, ami nem véletlenül lett a rendszeres túrázók egyik legkedveltebb eledele külföldön.

Az olajos magvak ideális megoldást jelentenek a túrázóknak. A bennük megtalálható szénhidrát lassú felszívódású, ami számodra egyenletesebb vércukorszintet és hosszabb energiaellátást biztosít, mint az egyszerű szénhidrátok. Ha túra közben a csokoládéra vagy más gyors felszívódású nassra voksolsz, az energia hirtelen elönti a szervezeted, de a gyors felpörgést egy idő után rohamos vércukorszint-csökkenés követi, ami enerváltsághoz vezet, és veszítesz a teljesítményedből. Ezért válassz mindig lassú felszívódású szénhidrátot!

Túrázás során pótold a szervezetben felhasznált vagy pl. a verejtékkel/vizelettel kiürülő ásványi anyagokat, vitaminokat!

Az olajos magokban található B-vitamin komplex nagyon jót tesz az idegrendszernek, az emésztésnek, és jótékony hatással van a koleszterinszintre. Az E-vitamin antioxidáns hatású, védi a sejteket a káros oxidációs folyamatoktól. A kalcium az egészséges csontok fontos alkotórésze, főként a bennük szintén megtalálható magnéziummal kombinálva. A kálium szerepe vitathatatlan az idegi átvitelben és az erek összehúzódásában. Ez pedig hasznos a sejtek oxigénellátásában, és komplex segítséget nyújt az idegrendszer működéséhez.

Az olajos magvakban természetesen megtalálható egészséges, többszörösen telítetlen zsírsavak biztosítják, hogy a zsírban oldódó vitaminok könnyen hasznosulhassanak a szervezetedben.

Az olajos magvak remek vasforrást jelentenek. A vas a vérképzésben játszik fontos szerepet, és segíti az oxigénszállítást. Erősíti az immunrendszert, energetizál. A vas felszívódását és hasznosulását nagyban elősegíti a párhuzamosan fogyasztott réz, ami szerencsére szintén megtalálható a magkeverékben.

A jól megválogatott Trail-mix rosttartalma támogatja az emésztést, telít, de nem nehezíti el a gyomrot, csökkenti az éhségérzetet.

A Dióhéj magkeverékeit mintha kifejezetten a túrázáshoz találták volna ki. 40g-os kiszerelésük pont praktikus. A válogatott magokat többféle fűszerezésben érheted el, így mindenki megtalálja a saját kedvenceit közöttük. Kis helyen is elférnek, akár menet közben is egyszerűen fogyaszthatóak, 400-600 kalóriát tartalmaznak, ami akár két-három órára is ideális energiaforrást jelent a túra során. Hozzáadott színezéket, tartósítószert, mesterséges adalékanyagot nem tartalmaznak, ezért természetes energiaforrást jelentenek.

Ha a felszerelésed rendben van, és a kedvenc Dióhéjad is betetted a táskádba, már tényleg csak a túrázásra kell koncentrálnod. Próbáld ki az 5 tasakos alapcsomagot, vagy válaszd a kedvezményes 10-es vagy 20-as kiszerelést, hogy az egész csapatnak jusson belőle!

IRÁNY A WEBSHOP