Toszkána. Göndör Fellegek saláta

Toszkána. Göndör Fellegek saláta

Nekünk ma a bevásárlással együtt volt 20 perces program. Ebben az a jó, hogy simán belefér a munkahelyről kiszaladni azért a pár alapanyagért és frissen összeállítani helyben. Én például mindig tartok egy kis üveg jó minőségű olíva olajat és balzsamecetet az irodai fiókomban (a papírzsepis és körömlakkos fiók alatt), így tényleg csak a zöldségféléket, egy kis magos kiflit és az extra feltéteket kell aznapra megvenni.

Nézzétek, hogyan turbóztuk fel a mai menüt:

Hozzávalók:

  • jó sok a kedvenc zöldségféléidből
  • pár löttyintés olívaolaj
  • pár löttyintés balzsamecet
  • egy kis sajt
  • egy kis bacon - opcionális
  • magos zsemle - opcionális
  • egy csomag Toszkána. Göndör fellegek (olasz fűszerezésű aszalt olíva, aszalt paradicsom szeletek, pörkölt kesudió, tökmag, földimogyoró) - kötelező :)

Egy kis képes segítség:

recept_1.jpg

Az elkészítéssel nem húznám az időtöket, mert csak összekeverni kell és megenni, semmi extra trükk nincs benne.

Nándival gyorsan behabzsoltuk, mert szaladnunk is kellett tovább dolgozni, de most jól esik visszaemlékezni az ízekre. :) Az a jó, hogy a magkeveréknek nagyon klassz fűszeres íze van, nem is kell egy egész csomagot felhasználni egy adag salira. Az aszalt olíva és az aszalt paradicsom iszonyúan feldobja a zöldségféléket, és persze nagyon egészségesek is.

Kifejezetten ajánlom ezt az ebédet, ha már a tavaszi diétádat tervezed, mert a sok zöldségféle mellett a magkeverékek szénhidrátjai lassan szívódnak fel, és emellett telítetlen zsírsavakat tartalmaznak, amitől egészen sokáig telítve érzed magad. Így nem olyan érzés a diétázás, mintha az előétel elfogyasztása után, amikor ugye csak kellemesen megágyaz a tartalmas kajáknak, máris abba kell hagyni az evést.

Reméljük, kipróbáljátok, írjatok, hogy hogyan ízlett.