Már egy táplálkozási tanácsadó is besegít!

2015.06.27. 12:41

Már egy táplálkozási tanácsadó is besegít!

A Dióhéjban az egészséged rovat az olajos magvak, diófélék és egyéb Dióhéj ínyencség-összetevők egészséges élettani hatásairól szól. Tehát dióhéjban arról, hogy miért tesz jót a szervezetednek az, ha ezeket fogyasztod – persze csak egészséges mértékben. A legfontosabb információkat a rovat cikkeiben Benkő Szilvia táplálkozási tanácsadó, a Dióhéjbolt szakértője állította nektek össze.

Kicsoda Benkő Szilvia? Szilvi dundi tinédzser volt. Olyan családból, ahol az evés valódi örömforrásnak számított, de a túlsúllyal szembeni harc a mindennapok részét képezte. 14 és 20 éves kora között nagy akaraterővel, de rossz módszerrel (koplalva) a testsúlya majdnem felét leadta. A saját példáján tanulta meg, hogy mit jelent diétázni, küzdeni; mi az, ami az egyén szintjén működik. A megfelelő táplálkozás és mozgás közben a szenvedélyévé vált. A munka mellett életmód-tanácsadó végzettséget szerzett, és autodidakta módon a mai napig az egészséges életmód alapjait vizsgálja. 
A célja, hogy az egészséges táplálkozás iránt érdeklődőknek, a fogyni vágyóknak megtanítsa, megmutassa az irányelveket, ami alapján mindenki ki tudja alakítani a számára ideális életmódot. Szenvedés, aszketizmus nélkül, bátran, próbálkozva, alap információkkal felvértezve, boldogan és büszkén. Önállóan gondolkozva.
Egyszer csak találkozott a Dióhéj csapatával. Két lelkes emberrel, akik élvezettel és odafigyelve alkottak olyan nassokat, amik tökéletesen beleférnek egy egészséges életmódba. Akik pont azt az örömet hozzák a mindennapokba, amire az egészséges táplálkozásra odafigyelő embereknek szükségük van. Pici édességet, pici fűszert, a szabályokba illeszkedve.
Teljes szívvel és örömmel csatlakozott a projekthez, mert tudja, és hiszi, hogy a Dióhéj nassok egészséges örömet hoznak azok életébe, akik megfelelően szeretnének táplálkozni. És el is mondja, hogy miért.