Dióhéjban magunkról

Az alapítókEgyek voltak a sok közül: hétfőtől péntekig dolgoztak, péntektől vasárnapig pihenték azt. Nem vezetett sehová. Váltani akartak, de az elhagyni szándékozott szakmájukon kívül akkor még nem értettek semmihez (nem csoda, hiszen közgazdászok voltak). De mindent meglehet tanulni, hittek ebben az egészben, így aztán néhány égésnyommal, kimerültséggel, rengeteg próbálkozással és megannyi odakozmált maggal a hátuk mögött belevágtak a Dióhéjba. 

Daniella volt az ötletgazda. Két évvel a Dióhéj indulása előtt a Badacsony lábánál egy barátja által kínált karamellás mandulába harapozott, amihez bekapott pár szem mazsolát – ennyiből indult az egész. Az ötvösségtől a szabászatig számos képzőművészeti ággal kacérkodó lány elkezdett kísérletezni, ennek első áldozatai a barátai voltak. Talán kissé meglepő módon a tesztalanyok csaknem minden esetben hurrázással hálálkodtak a kóstolásért.

Többek között Nándor is, aki újságírói pályáját hagyta ott a magokért. Míg Daniella az ínyenc kísérletező, Nándor a habzsoló fogyasztó, lelkesedése és örök optimizmusa tökéletesen ellensúlyozza társa bizonytalan félénkségét. Egyikük a látvánnyal, másikuk a szavakkal bánik jól. A legfontosabb azonban az, hogy megbíznak egymásban.

A Dióhéj egyfajta startup abban az értelemben, hogy a pörköléstől a könyvelésig minden feladatot az alapítók végeznek. A dizájn kialakítása, a receptúrák, sőt még a honlap szerkezete is a saját ötletük volt. Külön-külön is maximalisták, együtt pedig különösen. Így csak a legjobb keverékekkel, a tökéletesen pörköléssel, a makulátlan arculattal és a hibátlan kommunikációval elégednek meg. Remélik, hogy ezzel elnyerik a Te bizalmadat, de ha esetleg bármilyen aggályod van, nyugodtan írj nekik. Állítólag nagyon jól bírják a kritikát.

Ha pedig szeretnél olvasni az indulási korszak nehézségeiről, vicces sztorikról és megrázó élményekről, akkor kövesd őket a blogjukon is! http://diohejbolt.blog.hu/tags/kezdetek


Alapítók:
Treiber Daniella – treiberdaniella@diohejbolt.hu – 0670/636-5917
Tóth Nándor – tothnandor@diohejbolt.hu – 0630/565-8033


Köszönet:
Sebestyén Erzsébetnek, aki talán a legtöbbet tett azért, hogy a Dióhéj beinduljon.
Kiss Évának, aki talán a legtöbbet tett azért, hogy a Dióhéj fennmaradjon.

Tánczos Juditnak a rengeteg segítséget a csomagolásban.
Benkő Szilvinek a millió tanácsért a marketingben. 


Partnereink: