Narancs-éj

kemencében pörkölt, gyömbéres mandula · belga étcsokoládéba mártott  kandírozott narancshéj · aszalt sárgabarack – 60 g

vegetáriánus · gluténmentes · élelmi rostban gazdag

Egymástól függetlenül mindig is imádtuk a narancsos étcsokit, valahogy ez a két íz a fejünkben nagyon passzolt egymáshoz. Valahogy mégsem volt az igazi az, amit kapni lehetett – túl tömény volt vagy túl keserű. Nem volt egyszerű megtalálni azt a harmóniát, ami megfelel maximalista igényeinknek, végül rájöttünk, hogy a sárgabarack pont annyi lágyságot visz a történetbe, ami kell. Meg hozzá egy kis házi pörkölésű, fűszeres mandula, természetesen.  

Belga étcsokoládéba mártott narancshéj és aszalt sárgabarack, valamint fahéjas-gyömbéres, pörkölt mandula – hogy lehet leírni ezt a csodálatos ízharmóniát? Weöres Sándor adta meg a segítséget A természet ékköveivel. A vers télies hangulata rímel a télies ízvilágra, amit az étcsoki és a mandula sugároz. 


Inspirálta: Weöres Sándor – A természet ékkövei

„Vált a jel
napra éj
pántra pánt
tűzkereszt

Fönn libeg
lenn suhog
-- el el el --
csak kering”