Őszies lágy trillák

kemencében pörkölt fahéjas mandula · belga fehércsokoládéba mártott aszalt szilva – 60 g

vegetáriánus · gluténmentes · élelmi rostban gazdag

A Dióhéj története még 2013-re datálható, akkor tartottuk az első kóstoltatást a barátainknak. Már ekkor megjelent a palettán a fahéjas mandula-aszalt szilva-belga fehér csoki ízkombináció, ami azonnal a társaságunk kedvencévé vált. Azóta is tart a szilvás finomság lendülete: mindig az fogy el először, és a házi megrendelés is ebből a fajtából érkezett a legnagyobb mennyiségben.

Az Őszies lágy trillák alapvetően egyszerű anyagokból áll: fahéj, mandula, fehércsokoládé, aszalt szilva. Ismerős ízek, mégsem unalmasak, nem használják annyira gyakran, és együtt ráadásul fennségesek. Igazi ízharmóniát adnak, és részben innen jött a költői képek ihlete: egyszerűen nem tudtuk egy szóval leírni ezt az ízvilágot, úgyhogy azt gondoltuk, a legjobbakhoz fordulunk szófordulatért: a költőinkhez.


Inspirálta: Csokonai Vitéz Mihály – A reményhez

„Bájoló lágy trillák,
Tarka képzetek!
Kedv, remények, Lillák
Isten véletek!”