Toszkána. Göndör fellegek

Olasz fűszerezésű szárított olívabogyó · paradicsom · kemencében pörkölt kesudió · tökmag · földimogyoró – 60 g

vegán · laktózmentes · gluténmentes · hozzáadott cukrot nem tartalmaz · élelmi rostban gazdag

Amikor 2012-ben három másik barátunkkal és egy szakadt Volvóval bejártuk Toszkána dimbes-dombos tájait, akkor még egyáltalán nem sejtettük, hogy néhány évvel később együtt vállalkozunk majd. Mégsem véletlen az egész, hiszen már akkor is ugyanazokért az ízekért rajongtunk, például az olivabogyóért, a szárított paradicsomért és a zöldfűszerekért. Ezekből és a kedvenc olajos magvainkból készült el az egyik legkülönlegesebb, legjobb ínyencségünk. A Toszkána. Göndör fellegek a mai napig a legnépszerűbb finomságunk, egyértelműen kiemelkedik a "mezőnyből". Büszkék is vagyunk rá, hiszen ehhez az olivabogyót mi magunk szárítjuk, és ilyet az egész kontinensen csak néhányan mernek bevállalni. Egy másik izgalmas fejlesztésünket is ez a finomságunk indítványozta: úgy találtuk, hogy a tengeri só valahogy túl nagyszemű ehhez, megzavarja a harmóniát, ezért a sót mi finomliszt-méretű szemcsékké őröljük. 

A termék fantázianeve Babits Messze… messze… című verséből ered, ami talán nem is lehetne aktuálisabb, mint manapság. Persze bennünk is van némi elvágyódás (Iránban például van egy egész tartomány, ahol ezeréves pisztáciafák élnek – maga lehet a földi mennyország!), de eddig még ez az érzés nem jutattot el a tettek mezejére. Talán amíg tudunk a gyümölcsfáink között bíbelődni, addig maradunk.


Inspirálta: Babits Mihály – Messze... Messze...

„Olaszhon. Göndör fellegek.
Sötét ég lanyhul fülleteg.
Szökőkút víze fölbuzog.
Tört márvány, fáradt mirtuszok.”