Tréfás-lila, mogyorószínű

kardamomos aszalt vörösáfonya · sós belga étcsokoládéba mártott pörkölt törökmogyoró – 60 g

vegetáriánus · gluténmentes · élelmi rostban gazdag

Az első tíz íz sokáig kellően lefoglalt minket, de az első szülinapunkra már mindenképp szerettünk volna megjelenni egy új ínyencséggel – viszont épp a fontos évforduló miatt valami nagyon jóval szerettünk volna előhozakodni. A rengeteg kóstoltatás egyes részeibe a barátainkat, máskor egy bevásárlóközpont vendégeit vontuk be.

A sok fáradozás megtette jótékony hatását, a Tréfás-lila, mogyoró-színű tökéletes lett. A kardamomot hőkezelés nélkül adjuk az áfonyához, és együtt kiváló harmóniát alkotnak, de kellett hozzá még egy kis bolondság. Ez lett a só a belga étcsokoládéban, amibe a törökmogyorót megmártottuk. Az élmény annyira különleges, hogy azonnal az egyik kedvenccé vált a Tréfás, mi magunk is nagyon büszkék vagyunk rá. 


Inspirálta: Kosztolányi Dezső – Mostan színes tintákról álmodom

„És akarok még sok másszínű tintát,
bronzot, ezüstöt, zöldet, aranyat,
és kellene még sok száz és ezer,
és kellene még aztán millió:
tréfás-lila, bor-színű, néma-szürke,
szemérmetes, szerelmes, rikitó,
és kellene szomorú-viola
és téglabarna és kék is, de halvány,
akár a színes kapuablak árnya
augusztusi délkor a kapualján."